Har du en 3D-model du vill ha printad så kan vi hälpa dig få den verklig. Vi hjälper dig välja vilken metod som passar bäst för just din modell. Har du ingen modell eller bara en idé så kan du kolla på Printables eller Thangs för redan skapta gratis modeller av allt möjligt. Vi kan också hjälpa dig designa/CADa en modell till dig om du har en idé som du skulle vilja förverkliga.


Vi erbjuder både FDM och SLA printing i många olika material och kvaliteér. 


FDM printing fungerar genom att smälta plast och sen extrudera ut plasten tunt i lager för lager. FDM är den biligaste metoden och är bra för det mesta. Det finns ånga olika plaster att skriva ut med, några exempel är PLA, PETG, ABS, Kolfiberförstärkt PLA, Nylon, etc.

kvaliteén på FDM utskrifter är runt 0,1-0,2 mm per lager.


SLA printing fungerar istället med att du har ett bad fullt med en speciell harts/resin. Under badet finns en LCD skärm som släpper starkt UV-ljus på specifika ställen vilket gör att vätskan stelnar lokalt där ljuset släpps igenom. Byggplattan flyttas upp lite och processen börjar om igen. Fördelen med SLA är att du får extremt fin kvalité på dina modeller (0,01-0,05mm). Dock så är det lite dyrare och de mekaniska egenskaperna kan vara sämre än med FDM utskrifter.


Är du mer intresserad på skillnaden mellan metoderna eller vill veta vilken kvalité du kan förvänta dig så kolla in denna guiden. Modellen på bilderna i guiden är ca 3cm hög för referense. Kolla gärna in vårt instagramkonto för exempel på modeller och insperation.


För offert/beställning skicka ett mail till raccoon@freizalab.se med din modell eller beskrivning på vad det är du vill ha utskrivet. Vi kommer tillbaka till dig så fort vi kan med val och kostnad för modellen. Offerten är givetvis kostnadsfri. Ca pris för utskrift: 50kr för små saker till över 1000 för stora komplicerade modeller.